Results 1 to 7 of 7

Thread: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

  1. #1

    Default Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    I just purchased Two Worlds Epic Edition from Amazon and it installed but fails when it starts (under Windows 7 64 bit). I also installed this under Windows XP (same hardware) and it suns fine, so it seems to be something specific with Windows 7. I have many other older games running just fine and this is the first game that has given me any trouble.

    I tried running in different "modes" but the same problem: just after it starts, I see the logo for a second and then it crashes. The log information is not helpful - dxdiag says "No problems".

    Any suggestions?

    Some info:
    GPU processor: GeForce GTX 560 Ti
    Driver version: 310.54
    PhysX 09.12.1031
    CPU AMD-FX8150
    RAM 8 gig
    DirectX 9c, 10, 11, 11.1

  2. #2
    Moderator Syphedias's Avatar
    Join Date
    08.06.2007
    Location
    Essen, Germany
    Posts
    6,289
    Blog-Einträge
    8

    Default AW: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    Did you run dxwebsetup.exe just to be sure?
    Two Worlds 1 runs fine for me on Win 7 x64
    '54 '74 '90 '2014



  3. #3

    Default Re: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    Nothing works...very frustrating. There must be a trick to this. Is your install folder in the "Program Files (x86)" folder under "Reality Pump"? Is there any special Windows 7 process that this requires to run?

  4. #4

    Default Re: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    TWEE is not compatible with the latest Physx driver, so I reverted back to 9.12.0613 and now it works fine. I was able to leave the latest video driver installed (310.54) and just install the older Physx version. I tested a few games and it seems ok.

    Thanks for your help "Syphedias"...nice to have such a quick response for an old game!

  5. #5
    Moderator Syphedias's Avatar
    Join Date
    08.06.2007
    Location
    Essen, Germany
    Posts
    6,289
    Blog-Einträge
    8

    Default AW: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    Glad to hear it works now.
    '54 '74 '90 '2014



  6. #6

    Default Re: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    I have same problem with Two Worlds 2, but nothing helps.
    Please help me.
    info:
    AMD Radeon HD 7650M/2GB
    Intel® Pentium B980
    RAM 4 GB DDR3
    physx 9.09.0428

  7. #7

    Default Re: Windows 7 64 bit problem - TW Epic Edition

    Have you tried the "TwoWorlds_RADEON.exe" (located in the install folder)?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •